schuifpuien AmsterdamIndien u erover nadenkt schuifpui van uw woning in Amsterdam te laten vervangen, dan helpen wij u graag verder. Schuifpuieninfo.nl is een landelijk initiatief en werkt samen met schuifpuien leveranciers in vrijwel alle grotere plaatsen, regio’s en provincies. Indien u op zoek bent naar een schuifpui in Amsterdam, dan kunt u een offerte aanvragen doen via onze website. Wij sturen uw offerte dan door naar maximaal vijf schuifpuispecialisten in, of in de omgeving van Amsterdam. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de regio’s Alkmaar, Haarlem of Purmerend.

Een kunststof, houten of aluminium schuifpui plaatsen in Haarlem of Amsterdam

Als u in Haarlem of Amsterdam woont, dan kunt u zonder vergunning uw schuifpui vervangen (of een nieuwe schuifpui plaatsen) indien deze zich aan de achterkant van uw woning bevindt. Als algemene regel geldt dat voor alles dat grenst aan openbaar toegankelijk gebied over het algemeen een omgevingvergunning noodzakelijk is. Uiteraard zijn er hier weer uitzonderingen voor te bedenken, die gelden voor elke plaats of gemeente.

Omgevingvergunning schuifpui nodig in Amsterdam of Haarlem?

Na het lezen van bovenstaande paragraaf begrijpt u dat indien u een nieuwe schuifpui zou willen plaatsen in de gevel die grenst aan openbaar terrein, een omgevingvergunning noodzakelijk is. Met behulp van onderstaande tabel kunt u eenvoudig achterhalen of een omgevingsvergunning noodzakelijk is.

schuifpuien - vergunning
Zoals u ziet in bovenstaand schema is een omgevingsvergunning ook noodzakelijk indien u in een beschermd stads- of dorpsgezicht woont. Is dit het geval, raadpleeg dan het bestemmingsplan van de gemeente Alkmaar, Amsterdam of Purmerend om te achterhalen of een omgevingsvergunning verplicht is voor het plaatsen van een nieuwe schuifpui.

Meestal staan deze plannen vermeld in de welstandsnota van de gemeenten Purmerend, Amsterdam, Haarlem of Alkmaar. Onderstaand vindt u meer informatie en verwijzingen naar de welstandsnota van de verschillende gemeenten:

Wat kost een omgevingsvergunning?

Helaas is de aanvraag van een omgevingsvergunning niet kosteloos. Een ruwe schatting is dat u ongeveer tussen de € 100 en de € 250 betaald voor een aanvraag.

Schuifpuispecialisten vergelijken?

Indien u van plan bent een nieuwe schuifpui te laten plaatsen, of u over schuifpui te vervangen, vraagt een altijd meerdere offertes aan. Via deze website vraagt u eenvoudig schuifpui offertes aan bij leveranciers bij u in de buurt, zoals Purmerend, Amsterdam, Haarlem of Alkmaar.