Schuifpui reparatie

Uw schuifpui laten repareren

Schade aan uw schuifpui kan door verschillende redenen voor zijn worden. We zullen een aantal oorzaken en mogelijke oplossingen of reparaties behandelen.

Inbraak

Schade aan uw schuifpui kan veroorzaakt worden door een inbraak. Vaak is het hang en sluitwerk beschadigd geraakt. Aanbevolen wordt om een deskundige inschakelen welke dit op een juiste manier kan repareren.Een lek in de beglazing

Schuifpui reparatie dan ook noodzakelijk zijn indien er een lek in de dubbele beglazing van uw schuifpui zit. Een lek merkt u op doordat de beglazing aan de onderkant van de schuifpui beslaat. In veel gevallen zal de beglazing vervangen moeten worden.

Een defect aan de geleiders

Een schuifpui kan heen en weer schuiven over de zogenaamde begeleiders. Indien uw schuifpui niet meer soepel open en dicht kan zal dit in veel gevallen liggen aan de geleider een deze zal gerepareerd of vervangen moeten worden. Kleine defecten aan een schuifpui kunnen vaak zelf gerepareerd worden. Let er wel op dat u hiermee het recht op garantie niet verspeeld. Indien garantie nog vavvn toepassing is neem dan zo snel mogelijk contact op met het bedrijf dat de schuifpui heeft geïnstalleerd.

Veel gestelde vragen over schuifpui reparatie

Hoe vervang je de wielen van een aluminium schuifpui?

Bij het vervangen van de wieltjes van een schuifpui is het vaak moeilijk om geschikte nieuwe wieltjes te vinden. Als u een oude schuifpui heeft is dit het grootste probleem, omdat veel fabrikanten in de loop der tijd gestopt zijn. Er zijn in Nederland nog maar een paar leveranciers die nog enkele (oudere) wiel-soorten kunnen leveren. Afhankelijk van het type schuifdeur zijn de wielen vrij makkelijk te vervangen. Soms is het nodig de schuifpui gedeeltelijk uit elkaar te halen om de wielen te kunnen vervangen. Een oplossing is dan om eerst de ruit eruit te halen om zo het geheel wat makkelijker hanteerbaar te maken. In het kader boven de schuifdeur zit, afhankelijk van het merk schuifpui een borstel of afsluitblokje, deze dient verwijderd te worden. Hierna is  de deur er uit te lichten. Zet nooit uw vinger onder de deur, als deze van de rail valt geeft dit zeer ernstig letsel door het gewicht van de deur.

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Stuur mij offertes!