Schuifpui of openslaande tuindeuren?

Schuifpui of openslaande tuindeuren?

In sommige situaties komt u voor de keuze te staan “kies ik voor een schuifpui of openslaande deuren?”. Deze vraag is in veel gevallen vrij eenvoudig te beantwoorden, beide oplossingen hebben namelijk hun eigen voordelen.

Indien ruimtebesparing geen vereiste is, bijvoorbeeld als het gaat om de doorgang naar een groot terras of tuin, dan hebben openslaande tuindeuren wellicht een meerwaarde. Ook al nemen tuindeuren nemen misschien wat meer ruimte in, de doorgang is vaak groter dan bij een schuifpui. Dit omdat er geen ruimte nodig is voor een schuivend deel, zoals dat bij een schuifpui wel het geval is. Daarnaast hebben openslaande tuindeuren vaak een eigen karakter die goed past bij oudere huizen of jaren 30 woningen. Denk hierbij aan de herkenbare kruisverdelingen in het glas.Verder kunt u de lichtinval van de tuindeuren maximaliseren door gebruik te maken van bovenlichten of zijlichten.

openslaande tuindeuren

De voordelen van een schuifpui

Ook de schuifpui is een prima keuze als overgang van woonkamer naar tuin of terras. De schuifpui neemt minder ruimte in, en is ideaal indien uw ruimte beperkt is. Er is namelijk geen sprake van een deur die open moet slaan, maar een schuifdeur die in de pui zelf verdwijnt. Een andere reden om voor een schuifpui te kiezen is dat deze ook indien hij gesloten is zorgt voor een grote lichtinval. Tuindeuren staan vrijwel nooit volledig uit glas, waardoor de lichtinval beperkt wordt indien de tuindeuren gesloten zijn.

Samenvatting: kies ik voor een schuifpui of openslaande tuindeuren?

De keuze tussen een schuifpui of openslaande tuindeuren is geen moeilijke. Beschikt u over weinig ruimte op uw terras of tuin, kies dan voor een schuifpui. Openslaande tuindeuren nemen namelijk veel ruimte in, omdat de deuren naar buiten open slaan. Speelt de beschikbare ruimte geen rol let dan op de stijl van uw woning. Heeft u een karakteristieke oudere woning, dan passen openslaande tuindeuren wellicht beter bij de stijl van uw woning. Heeft u moderne woning dan is een schuifpui een prima oplossing. Schuifpuien zijn verkrijgbaar in zowel hout, kunststof of aluminium. Deze materialen passen prima bij moderne woningen. In alle gevallen zorgt een schuifpui voor een grotere lichtinval. Openslaande tuindeuren hebben daarentegen een grotere / bredere doorgang, omdat er geen sprake is van een vast deel zoals bij een schuifpui. U benut de beschikbare ruimte in de gevel maximaal.

Tip: Vraag in alle gevallen meerdere offertes aan voor dat u een aankoop doet. Door het vergelijken van offertes kunt u tot 40% besparen op de aankoopprijs. Via onze website vraagt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio.

Erik

Kozijnen, ramen & deuren specialist, schuifpuieninfo.nl

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio

Stuur mij offertes!