Schuifpui prijzen nader bekeken

Wat is de prijs van een schuifpui?

schuifpui-prijzenEen schuifpui kiezen is tegenwoordig geen vanzelfsprekende taak. Wat is de beste schuifpui? Wat zijn de kosten schuifpui, en wat zijn de kosten van een schuifpui plaatsen of montagekosten? De grote variëteit aan schuifpui prijzen, kosten, opties en keuze aan materialen maakt het er voor de potentiële koper niet makkelijker op. Zo kunnen schuifpuien tegenwoordig in volgende materialen aangevraagd worden: hout, kunststof, aluminium, hardhout en staal. Staal wordt hierbij steeds minder gebruikt en komt meestal enkel voor bij oudere woningen.   Door het vergelijken van offertes bespaart u tot 30% op de aanschafprijs van uw schuifpui. Gebruik hiervoor het formulier rechts in beeld.

Andere materialen

Als we de andere materialen even bekijken dan komt hout er meestal het goedkoopst uit en aluminium het duurst. Van uitermate groot belang voor het uiteindelijke kostenplaatje is natuurlijk of u kiest voor één van de standaardmaten in de schuifpuiwereld of voor een op maat gemaakte schuifpui. Vooral deze keuze zal een groot verschil betekenen voor de pchuifpui prijzen. De prijzen voor het plaatsen van een standaard schuifpui schommelen tussen de 1000 à 5000 euro afhankelijk van het materiaal, de opties en de afmetingen.

Vast, val- of draai/kiepkozijn

Naast de materiaalkeuze en de bepaling van de afmetingen bieden schuifpuileveranciers ook een groot aantal opties die het openen van het venster en de schuifpui zelf bepalen. Zo kan een raam niet enkel vast zijn of via een kiep-, schuif- of een vouwsysteem geopend worden maar kunnen de verschillende opties ook binnen eenzelfde schuifpui gecombineerd worden. Daarnaast kan er bij het kiepen ook nog eens in verschillende richtingen gedraaid worden. Een schuifpui kiezen is dus al lang niet meer een snel af te handelen klusje maar vereist heel wat denk- en rekenwerk.

Schuifpui prijzen – een prijsindicatie

Wat kost een schuifpui? Om u toch enigszins een idee te geven van de mogelijke kosten en prijzen vindt u hieronder een overzicht van enkele van de meest voorkomende schuifpuien met daarbij hun prijs. Belangrijk is om te weten dat onderstaande prijzen u proberen een richtprijs te geven en niet als een standaard mogen worden aanzien. Ze zijn gebaseerd op een kunststof schuifpui met inclusief het isolerende HR++ isolatieglas en inclusief BTW. De eventuele onderdelen van de montagekit als u het zelf wil plaatsen of de eventuele werkuren als u het door een professional wil laten plaatsen zijn hier niet bij gerekend.

Schuifpui prijzen

Het type schuifpuiRichtprijs (incl. BTW + glas)In uw situatie?
Schuifpui met vast en schuif-kiep systeem€1300,- euroGratis Offerte
Schuifpui met een vouw- en draai/kiepsysteem€2300,- euroGratis Offerte
Schuifpui met een vast raam en een hef/schuifsysteem€2100,- euroGratis Offerte
Schuifpui met een vast onderdeel, een hef/schuifgedeelte en terug een vast onderdeel€3000,- euroGratis Offerte
Wat is de prijs van een schuifpui?
Schuif/kiep Schuifpui met vouw/draaikiep Hef-schuifpui Vast/hef-schuif

De prijs van het materiaal

Ook het soort materiaal is van invloed op de prijs van een schuifpui. Kijken we naar het materiaal dan heeft u grofweg de keuze uit 3 opties:

 • Hout
 • Kunststof
 • Aluminium
 • Combinatie van kunststof en aluminium

Een houten schuifpui is geliefd om zijn authentieke uitstraling en wordt vaak gekozen bij oudere huizen (jaren 30 woningen). Hout heeft onderhoud nodig, maar geeft een warme uitstraling en heeft een prima isolatie. Kunststof vergt weinig onderhoud en heeft een strak en modern uiterlijk. Veel gebruikt in nieuwbouwwoningen. Gecombineerd met isolatieglas heeft het een zeer goede isolatie. Aluminium is een zeer licht materiaal waardoor het schuiven van de pui soepel verloopt. Aluminium heeft vrijwel geen onderhoud nodig en is zeer sterk. Combinatie van hout en aluminium: De sterke punten van beide materialen worden gecombineerd.

MateriaalAfmeting (b x h)PrijsExacte prijs?
Hout2m x 2,20m€ 1.100 - € 2.100Gratis Offerte
Kunststof2m x 2,20m€ 1.200 - € 1.800Gratis Offerte
Aluminium2m x 2,20m€ 1.300 - € 2.300Gratis Offerte
Combinatie kunststof / aluminium2m x 2,20m€ 1.300 - € 2800Gratis Offerte

De installatie en montage kosten

Tot slot zijn er dan nog de installatie en montagekosten. U kunt ervoor kiezen om de schuifpui zelf te plaatsen en te monteren, maar dit is over het algemeen een lastige klus en zelfs niets iets voor de handige doe het zelver. U moet echt wel wat ervaring hebben voordat u aan zo’n lastige klus begint. Verder hangt de prijs af van de complexheid van de klus. Zaken die meespelen en kosten prijs beïnvloeden zijn:

 • Installateur, hierin zitten grote prijsverschillen
 • Soort schuifpui
 • Oude schuifpui wel of niet afvoeren
 • Situatie, is er al een doorgang aanwezig of moet deze uitgebroken worden?
 • Afmetingen (nieuwe pui net zo groot als oude? Dan is geen breekwerk nodig)
 • Is de bouwplek eenvoudig te bereiken?

Globaal gezien betaald u voor het inmeten van een schuifpui ongeveer €100 – €150 Het plaatse van de schuifpui verschilt per situatie, u betaald hiervoor een bedrag tussen de €700 – €4200 euro.

WerkzaamhedenKosten
Inmeten van de pui€100 – €150
Breekwerk€150 – €250
Installatie€700 – €3900
Afvoeren oude pui€100 – €150

Conclusie

De prijzen van de schuifpuien zijn zoals al eerder vermeld richtprijzen. De uiteindelijke prijs zal afhangen van de voorkeur en specifieke wensen van de potentiële koper. Grondig het internet afschuimen en een online offerte aanvragen of een bezoekje brengen aan een lokale handelaar is dan aan te bevelen om een goed idee te krijgen van de uiteindelijke kostprijs van uw schuifpui. Houd afmetingen, schuifpui type en materiaalkeuze bij de hand want tijdens het berekenen van de uiteindelijke prijs zal hier zeker naar gevraagd worden.

 • Voor een exacte prijs vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan
 • Door het vergelijken van offertes bespaart u tot 30% op de aanschafprijs van uw schuifpui
Vraag nu een offerte aan Erik

Kozijnen, ramen & deuren specialist, schuifpuieninfo.nl