De meranti schuifpui

Informatie over de meranti schuifpui

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is Meranti geen houtsoort, maar een verzameling van verschillende houtsoorten. Meranti hout is afkomstig uit Zuidoost-Azië, en het hout dat in Nederland voor schuifpuien gebruikt wordt  is voornamelijk uit Maleisië en Indonesië afkomstig.

Meranti heeft meestal een roodachtig kleur en wordt gebruikt als geschaafd hout en als multiplex platen. Meranti is zeer sterk en duurzaam is waardoor het uitermate geschikt is voor de bouw van een schuifpui.

De voordelen van een meranti schuifpui

meranti schuifpui Duurzaamheid

Meranti is tropisch hardhout wat een zeer duurzaam karakter heeft.

Isolatie

Hout, dus ook hardhout, heeft een zeer hoge isolatiewaarde. In combinatie met de juiste beglazing kan dit extra comfort opleveren.

Uitstraling

Meranti heeft een bijzonder stijlvolle uitstraling. Vooral bij een klassiek huis kon dit zeer goed tot zijn recht.

Kleur

Meranti kan makkelijk beschilderd worden waardoor u het goed bij uw woning kunt laten aansluiten.

De nadelen van een meranti schuifpui

Onderhoud

Een meranti schuifpui zal een aantal keer per jaar gecontroleerd moeten worden op beschadigingen of scheurtjes.

De veiligheid

Het is aan te bevelen, voordat u een meranti schuifpui gaat aanschaffen, uw leverancier naar de inbraakveiligheid van de schuifpui te vragen. Het kan zo zijn dat er extra maatregelen nodig zijn om de meranti schuifpui inbraak werend te maken. Dit zorgt uiteraard voor aanvullende kosten.

Conclusie

Een meranti schuifpui komt vooral tot zijn recht bij een klassieke woning. Meranti kan eenvoudig overschilderd worden en heeft een hoge isolatiewaarde. Een nadeel van meranti is dat het meer onderhoud vergt dan kunststof of aluminium. Ook verdient inbraak veiligheid extra aandacht.

Erik

Kozijnen, ramen & deuren specialist, schuifpuieninfo.nl

Wat kost een meranti schuifpui?

Meranti is een tropisch hardhout soort en heeft een lange levensduur. In de aanschaf zijn meranti schuifpuien over het algemeen wat duurder duurder, denk hierbij aan een bedrag tussen de €2.000,- tot €4.500,-. De exacte prijs hangt af van de uitvoering van de schuifpui, vraag daarom altijd een offerte aan, zo weet u precies wat een schuifpui kost in uw specifieke situatie.

Vraag vrijblijvend meerdere schuifpui offertes aan

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere meranti schuifpui offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio

Nu Aanvragen!