De kiepschuifpui

Informatie over de kiepschuifpui

kiepschuifpui

kiepschuifpui

Een kiepschuifpui wordt vaak gebruikt voor kleinere doorgangen. Deze schuifpui kan zowel in een kiepstand worden gezet maar ook helemaal naar rechts of naar links worden geschoven. Een van de grote voordelen van een kiepschuifpui is dat deze kan worden afgesloten maar toch in de kiepstand kan ventileren. Kiepschuifpuien zijn geschikt voor overspanningen tot 3 meter. Bij grotere overspanningen wordt het schuiven de zwaar voor de regels waarin de schuifpui bevestigd is. Kiepschuifpuien zijn eenvoudig schoon te houden en uit te rusten met elk soort dubbel glas.

 

 

 

 

Ingewikkeldere oplossing

In vergelijking met een raam is werkt het kiepmechanisme van een schuifpui lastiger. In veel gevallen moet een schuifpui namelijk lichtelijk gekanteld/gekiept worden. Op het moment dat dit gebeurt kan de schuifpui geopend worden. In dit geval kunt u de schuifpui kantelen zonder hierbij de schuifpui te opnemen. Echter kunt u hiermee wel uw woning verder ventileren. Door de schuifpui weer te sluiten krijgt u een uitstekende tochtwering.

Voordelen tegenover een standaard schuifpui

Er zijn een groot aantal verschillen tussen een kiepschuifpui en een normale schuifpui. Naast het open schuiven van de schuifpui hebt u ook de mogelijkheid de schuifpui horizontaal te openen. Bovenaan de schuifpui zit nu ook een kier. Hierdoor kunt u op een ontzettend handige en veilige manier frisse lucht uw huis binnen laten: een optimaal leefklimaat.

Voldoende ventilatie met de schuifpui

Een kiepschuifpui zorgt ervoor dat u altijd voldoende ventilatie heeft in de ruimte waar u de schuifpui plaatst. Het is ideaal dat de ventilatie wordt gecombineerd met het feit dat huisdieren niet naar buiten kunnen. Tot slot is het ideaal dat de schuifpui ook in de open stand, gekiept, op slot gezet kan worden.

Verder open, naar binnen en naar buiten

Net als een normale schuifpui kan een kiepschuifpui ook naar links en naar rechts geschoven worden. De manier van ventileren verandert hiermee ten opzichte van de kiepstand van de schuifpui. Er kan op deze manier een grotere doorgang gecreëerd worden dan met normale deuren mogelijk is. Bovendien schuift u de schuifpui opzij, waardoor u niet te maken met hebt de draaicirkel van een normale deur.

Ruime en praktische doorgang

Natuurlijk bestaat een kiepschuifpui volledig uit glas, hetgeen zorgt voor een ruimere en meer praktische doorgang. Daarnaast zorgt een glazen schuifpui voor extra lichtinval in de kamer waarde kiepschuifpui wordt geplaatst.

Een maximale overspanning van 3 meter

Doordat de kiepschuifpui meer vraagt van de kozijnen is het niet mogelijk grote oppervlakten van een kiepschuifpui te voorzien. Op sommige punten zal het gewicht te zwaar worden: een van de redenen waarom in veel gevallen gekozen moet worden voor een aluminium schuifpui.

Bediening met een kruk

De kiepschuifpui werkt op basis van een bediening met een kruk. Dit betekent dat u aan één of beide kanten van de schuifpui kunt bepalen hoever de schuifpui open gaat en hoever u de schuifpui wilt kiepen. Hiermee bepaalt u tevens de mate waarin de schuifpui bijdraagt aan de ventilatie van deze ruimte in uw woning.

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere kip / kiep schuifpui offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio

Stuur mij offertes!